Burn Out Verschijnselen


Burn Out verschijnselen…steeds meer mensen die zeer toegewijd zijn in een hun baan overkomt een Burn Out.De eerste verschijnselen zijn een verminderde interesse en motivatie in het werk.

De gevolgen kunnen zo drastisch zijn dat dit het einde kan betekenen van een succesvolle carrière.Er zijn zelf schattingen dat ongeveer 5 procent van het ziekteverzuim in Nederland word veroorzaakt door een Burn Out.

Wie krijgen Burn Out verschijnselen.
burn out verschijnselenNatuurlijk kan het iedereen overkomen maar het valt op dat de groep zeer toegewijde, gepassioneerde,hardwerkende mensen een grotere kans lopen om overspannen te raken.Daarom is het vooral oppassen voor degenen die hartstochtelijk werken in hun carrière en het werk wat ze doen als het allerbelangrijkst beschouwen.

Wat zijn de kenmerken & verschijnselen Burn Out.
In dit gedeelte leggen we uit wat een burn out is. Vervolgens helpen we je om de verschijnselen en de symptomen (waarschuwingssignalen) bij jezelf te herkennen.Hier kun je ook lezen hoe een burn out voorkomen.Daarnaast vind je op Burnoutadvies.nl hulpverleners die je kunnen helpen wanneer je al opgebrand bent.

Belangrijke definities van Burn out verschijnselen

“Een toestand van fysieke,emotionele en mentale uitputting veroorzaakt door lange termijn betrokkenheid en bij emotioneel veeleisende situaties.” * Ayala Pines & Elliott Aronson

“Een toestand van vermoeidheid of frustratie veroorzaakt door volledige toewijding,manier van leven, of relatie die niet de verwachte beloning produceert.” – Herbert J Freudenberger

Deze definities omarmen de essentie van een burn-out,met de eerste wordt gewezen op de rol die uitputting daarin speelt,en de tweede benadrukt het gevoel van ontgoocheling die de kern van een burn out beschrijft..

 

Burn Out verschijnselen iedereen kan het overkomen.
Iedereen kan uitgeput raken. Maar wat zo opvallend is dat vooral mensen die zeer betrokken zijn bij hun werk sneller burn-out verschijnselen ontwikkelen : Moeheid,uitputting kan worden overwonnen met rust.. een belangrijk onderdeel van een burn-out is een diep gevoel van ontgoocheling hebben en dit kun je niet alleen met rust oplossen..Professionele hulp is gewenst,opvallend trouwens dat burn out verschijnselen minder wordt ervaren door mensen die een meer cynische kijk hebben op hun werk en loopbaan ontwikkeling.

Uitputting – een belangrijke factor?
De onderzoeker Hans Selye, een van de grondleggers van stress onderzoek,heeft onder andere gekeken naar burn-out verschijnselen. In vele honderden experimenten,heeft Selye gekeken naar de manier waarop dieren reageren op langdurige stress. Wat hij zag,was dat na een eerste periode van aanpassing,ze heel goed voor een vrij lange periode overleefden,maar dat opeens, hun weerstand instort zonder duidelijke directe oorzaak. De conclusie uit deze onderzoeken was dat we allemaal hard en lang kunnen werken aan iets,zo lang,dat de eenvoudige dingen moeilijk worden en het leven verliest zijn smaak. Dit zijn momenten waarop rust (vaak in de vorm van een goede vakantie) ons helpt om de situatie te benaderen met frisse moed.
Burn Out Verschijnselen

Ontgoocheling onderliggende oorzaak Burn Out.
Dat uitputting en langdurige stress bijdragen aan burn-out verschijnselen, maar ze zijn niet de meest destructieve oorzaak van een burn out.Ontgoocheling – de onderliggende oorzaak van Burn Out verschijnselen.De echte schade van burn-out verschijnselen komt van het gevoel van diepe teleurstelling.In deze test kun je jezelf testen of je burn out verschijnselen hebt of niet…

Previous post: